Predsjednički proces Brdo – Brijuni 2015 – Posebna regulacija prometa


Foto: Ilustracija

U srijedu, 25. studenog 2015., tijekom poslijepodneva u Uredu predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku u Zagrebu održat će se sastanak na vrhu pod nazivom Predsjednički proces Brdo – Brijuni 2015, na kojem se očekuje  okupljanje petnaestak stranih delegacija u rangu predsjednika država iz zemalja članica Europske unije, zemalja Jugoistočne Europe, kao i potpredsjednika SAD-a.

Povodom osiguranja dolaska, smještaja i sastanka stranih delegacija, policija je poduzela i poduzet će niz mjera i radnji kako bi sigurnost svih delegacija bila na najvišoj sigurnosnoj razini, a uz što manje ometanja uobičajenog ritma života građana Zagreba. Kako bi se osiguralo poštivanje svih sigurnosnih mjera, obavještavamo građane o aktivnostima uslijed kojih će u Zagrebu biti otežano prometovanje i kretanje određenim ulicama, kvartovima i mjestima, posebno u blizini objekata smještaja i mjestima posjete stranih delegacija.

Stoga će se od utorka 24. studenog u večernjim satima do 25. studenog 2015. u večernjim satima posebno regulirati promet na određenim prometnicama Grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Ureda predsjednice RH na Pantovčaku i na širem području Gornjeg Grada.

 PREPORUKE GRAĐANIMA

  • da u srijedu 25. studenog tijekom cijelog dana izbjegavaju dolazak vozilima u širi centar grada,
  • da maksimalno koriste javni gradski prijevoz tramvajima i prigradskim vlakovima HŽ-a,
  • preporuka je građanima koji rade u jutarnjim satima da u srijedu 25. studenog 2015. vozilima na posao dođu do 7.30 sati, kako bi izbjegli jutarnje gužve u prometu.


Pozivamo sve građane da, ako je to moguće, izbjegavaju prometnice koje će se koristiti za dolaske i odlaske delegacija, odnosno da se strogo pridržavaju uputa policijskih službenika.

Autobusni i tramvajski promet odvijat će se po posebnom rasporedu i voznom redu ZET-a, uz česta preusmjeravanja i obilazne pravce te uz mogućnost  kratkotrajnih zastoja.

Molimo građane za razumijevanje radi posebne regulacije prometa, a osobito u vrijeme otežanog prometa uzrokovanog prolazom štićenih kolona  vozila.

ZABRANA PROMETA I PARKIRANJA

Neposredno uz  prometnice kojima će se kretati delegacije od utorka 24. studenog od 20 sati do srijede 25. studenog 2015. do 20 sati zabranit će se svako parkiranje vozila, o čemu ćemo na konkretnim lokacijama izvijestiti putem letaka i trake STOP POLICIJA. Sva zatečena vozila u utorak nakon 20 sati izmjestit će se specijalnim vozilima „pauk“.

U srijedu 25. studenog od 07.30 do 20 sati na prometnicama na kojima će se kretati delegacije neće se dopustiti kretanje vozila, ali će se dopustiti prelazak vozilima preko trase u vrijeme između prolazaka štićenih kolona.

U srijedu 25. studenog od 7 sati do 20 sati u potpunosti se zabranjuje promet dostavnih i drugih teretnih i kombi vozila po trasama kretanja i u bočnim ulicama koje izlaze na trasu kretanja.

U utorak 24. studenog u užem središtu Zagreba postoji mogućnost kratkotrajnih prekidanja prometa jer se očekuje dolazak jednog dijela delegacija tijekom poslijepodneva i večeri.

U srijedu 25. studenog  i na svim alternativnim pravcima će se izuzetno otežano odvijati promet zbog preusmjeravanja velikog broja vozila na obilazne pravce.

ZABRANA PARKIRANJA

Od utorka 24. studenog u 20 sati do srijede 25. studenog 2015. u 20 sati u Pierottievoj ulici i u Ulici Izidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske ceste, Savskoj cesti od Vodnikove do Vukotinovićeve, u Vukotinovićevoj i Perkovčevoj ulici zabranjeno je parkiranje.
O zabrani parkiranja ćemo izvijestiti na konkretnim lokacijama putem letaka i trake „STOP POLICIJA“ . Sva zatečena vozila u utorak nakon 20 sati izmjestit će se specijalnim vozila „pauk“.

ZABRANA PROMETA

U utorak 24. studenog od 22 sata do srijede 25. studenog 2015. do 20 sati u potpunosti će biti zabranjen promet u Pierottievoj ulici.
U srijedu 25. studenog od 7 do 20 sati povremeno će biti zabranjen promet Ulicom Izidora Kršnjavoga od Kačićeve do Savske ceste.

Obilazni pravci su:
Zapadni kolodvor – Republike Austrije – Deželićeva
Adžijina – Jagićeva – Jukićeva – Savska

ALTERNATIVNI PROMETNI PRAVCI

ZA PRAVAC ZAGREB - VELIKA GORICA – SISAK:
Slavonska avenija – Radnička cesta – Domovinski most – D30 „istočna obilaznica“ Velike Gorice – Velika Gorica – D30 – Vukovina
Velika Gorica – D31 – čvor Velika Gorica – autocesta A11 – čvor Jakuševec – autocesta A3 zagrebačka obilaznica – čvor Lučko – Jadranska avenija

ZA PRAVAC ZAGREB – ZRAČNA LUKA ZAGREB:
Slavonska avenija – Radnička cesta – Domovinski most – D30 „istočna obilaznica“ Velike Gorice – Ivana Pavla II – Zračna luka Zagreb 

ZA NASELJA ODRA – HRAŠĆE – SVETA KLARA:
Odra – Velika Cesta – Sisačka Cesta – Naletilićeva – Remetinečka – Rotor Remetinec 

ZA POTEZ MOST SLOBODE – AVENIJA VEĆESLAVA HOLJEVCA – ULICA SR NJEMAČKE:

NOVI ZAGREB ZAPAD (SIGET, TRNSKO, SAVSKI GAJ)
Avenija Dubrovnik – Rotor Remetinec – Jadranski Most

NOVI ZAGREB ZAPAD (SLOBOŠTINA)
Avenija V. Holjevca – Radmanovečka – Siget – Avenija Dubrovnik – rotor Remetinec

NOVI ZAGREB ISTOK (SREDIŠĆE, SOPOT, TRAVNO, UTRINA)
Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva - Sarajevska – Most mladosti – Držićeva

ZA POTEZ ULICA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE – ULICA GRADA VUKOVARA - MIRAMARSKA:

GČ TRNJE ISTOK (SAVICA - KRUGE)
Slavonska avenija – Držićeva avenija – Šubićeva

GČ TRNJE ZAPAD (CVJETNO - VRBIK)
Slavonska avenija – Zagrebačka - Selska
Ulica grada Vukovara – Savska – Trešnjevački trg – Krapinska - Selska

ZA POTEZ MIHANOVIĆEVA – VODNIKOVA – SAVSKA - KRŠNJAVOGA:

GČ CENTAR
Jagićeva – Jukićeva – Savska – Slavonska
Zeleni val – Hebrangova – Klaićeva – Republike Austrije - Ilica

ZA POTEZ FRANKOPANSKA – ILICA – BRITANSKI TRG - PANTOVČAK:

GČ CENTAR
Jagićeva – Jukićeva – Savska – Slavonska
Zeleni val - Palmotićeva – Branimirova – Držićeva – Slavonska
Šestine – Gornje Prekrižje – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska – Gupčeva zvijezda

Karte s obilaznim pravcima

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i molimo da ukoliko uoče nešto sumnjivo ili bilo koju drugu informaciju, za koju smatraju da je sigurnosno bitna za ovaj događaj, dojave policiji  putem mobilnih aplikacija ili na broj telefona 192.



Pisane vijesti