Dvojica osumnjičena za tri krađe

Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 72 tisuće kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće. 


Foto: Ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starih 65 odnosno 40 godina, državljana Kosova i SAD-a, zbog osnova su sumnje da su zajedno počinili tri kaznena djela krađe.
Prvu krađu počinili su 25. rujna 2014. oko 10.30 sati, u zagrebačkoj Ulici Pod zidom, kada je 40-godišnji osumnjičenik prišao 85-godišnjaku i sugerirao mu da mu je sako prljav od golubljeg izmeta, a za to vrijeme drugi mu je osumnjičenik otuđio torbicu s novcem.
Drugu krađu počinili su 28. listopada ove godine  oko 15.20 sati, na Iblerovom trgu, kada je u trgovačkom centru 65-godišnji osumnjičenik dvaput odglumio spoticanje o 74-godišnjaka i pritom otvorio zatvarač na torbici oštećenika, nakon čega mu je drugi osumnjičenik iz torbice otuđio novčanik. Treću krađu počinili su 11. studenoga ove godine oko 11.30 sati, kada su 82-godišnjaka pratili od Trga Petra Preradovića, gdje je iz poslovnice banke preuzeo novac u dvije kuverte, do Beraslavićeve ulice. Kada je oštećeni htio ući u haustor zgrade, 40-godišnji osumnjičenik je ušao za njimpod izlikom razgledavanja stana koji se iznajmljuje, te mu iz džepa sakoa otuđio koverte. 

Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 72 tisuće kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće.  



Pisane vijesti