Sigurnosni pojas - navika odgovornog ponašanja u prometu

Aktivnosti policije imaju za cilj povećanje korištenja sigurnosnog pojasa kao najznačajnijeg pasivnog elementa sigurnosti u vozilu...

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova, Fakultet prometnih znanosti i Hrvatski autoklub u srijedu, 25. studenog, javnosti su zajednički predstavili podatke o aktualnom stanju sigurnosti cestovnog prometa te istraživanje o učestalosti korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitnih kaciga na motociklima i mopedima i preventivno-edukativni program „KLIK“ o korištenju sigurnosnog pojasa.

Istraživanjem  o učestalosti korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima i zaštitne kacige na mopedima i motociklima obuhvaćeno je područje cijele Republike Hrvatske.

Prezentirani podaci u značajnoj će mjeri doprinijeti budućim aktivnostima policije s ciljem povećanja korištenja sigurnosnog pojasa kao najznačajnijeg pasivnog elementa sigurnosti u vozilu.

Prezentaciji su nazočili i učenici Škole za cestovni promet iz Zagreba, koji su također sudjelovali u teorijskom i praktičnom dijelu preventivno-edukativnog programa “KLIK- Sigurnosni pojas-navika odgovornog ponašanja u prometu“.

Više o aktivnostima sa prezentacije možete vidjeti ovdje



Pisane vijesti