Zaplijenjeno 21,18 kg marihuane

Danas je održana konferencija za medije u PU primorsko-goranskoj na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja u kojem je zaplijenjeno 21,18 kilograma marihuane

 Foto: PU primorsko-goranska

Danas je održana konferencija za medije u PU primorsko-goranskoj na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja u kojem je zaplijenjeno 21,18 kilograma marihuane. Na konferenciji su govorili Andrej Franulović, zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Rijeka, Goranka Ružić, voditeljica Odjela mobilnih jedinica Rijeka, Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije i Hari Brnad, voditelj Službe kriminaliteta droga.

Istaknuto je kako su drogu pronašli carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka 2. prosinca, na naplatnim kućicama Kikovica, na području Čavli. Prilikom kontrole osobnog vozila s natpisom „taxi“ u prtljažniku je pronađena zatvorena kartonska kutija s 21 paketom marihuane, a ukupna težina droge je bila 21,18 kg. Prema prikupljenim saznanjima, zaplijenjena droga, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko pola milijuna kuna, nije bila namijenjena tržištu Primorsko-goranske županije.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su u suradnji  sa službenicima Odjela za mobilne jedinice Rijeka Carinske uprave kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku te će se  prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja spomenutog kaznenog djela.

Predstavnici  PU primorsko-goranske na konferenciji su se zahvalili službenicima Područnog carinskog ureda Rijeka na izvrsnoj višegodišnjoj suradnji. Nadalje je istaknuto kako su  nedavno, a i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, policijski službenici  PU primorsko-goranske, ostvarili značajne rezultate u borbi protiv zlouporabe droga zapljenama amfetamina, otkrivanjem laboratorija za uzgoj marihuane i drugim zapljenama droge. 



Pisane vijesti