Akcija smanjenja ilegalnog oružja kod građana

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske, brodsko-posavske, karlovačke i sisačko-moslavačke proveli su pretragu domova i drugih prostorija kod više osoba.  

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske, brodsko-posavske, karlovačke i sisačko-moslavačke proveli su pretragu domova i drugih prostorija kod više osoba.  Pretraga je provedena u suradnji s nadležnim odvjetništvima i prekršajnim sudovima s ciljem podizanja stanja opće sigurnosti. U pretragama kod 18 osoba policija je pronašla različito oružje i eksplozivna sredstva koja su vlasnici ilegalno posjedovali.

Tako je pronađeno i oduzeto sedam automatskih pušaka, četiri puške, 11 pištolja, oko 550 komada streljiva različitih kalibara, veća količina različitih eksplozivnih tvari i vojne opreme. Također policija je pronašla i manju količinu droge, odnosno oko 100 grama i 550 sjemenki marihuane te oko 5000 grama rezanog duhana. Protiv osoba policija je podnijela 13 kaznenih prijava radi kaznenih djela iz čl. 331. Kaznenog zakona RH te sedam optužnih prijedloga za pojedine prekršaje nadležnim općinskim državnim odvjetništvima, odnosno prekršajnim sudovima.

Policijski službenici će i dalje na području cijele RH nastaviti s pojačanim postupanjem s ciljem maksimalnog smanjenja broja oružja u ilegalnom posjedu građana i njegove dostupnosti na ilegalnom tržištu.



Pisane vijesti