Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić na konferenciji „Foro di Roma“

U svom obraćanju glavni ravnatelj policije istaknuo je važnost i potrebu ovakvih skupova koji uvelike pružaju potporu zajedničkim aktivnostima i angažmanu u cilju postizanja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti u Europskoj uniji.

 

U Rimu se danas održala 3. Konferencija „Foro di Roma“ na kojoj je sudjelovao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić uz čelnike i predstavnike policija Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Grčke, Makedonije i Albanije.

Treća po redu konferencija, u organizaciji talijanskog Ministarstva unutarnjih poslova i Europola, nastavak je  konferencija  čelnika policija balkanske regije održane 2013. godine u Beogradu i 2014. godine u Den Haagu. Okosnica konferencije bile su rasprave o aktualnim sigurnosnim temama: nezakonitim migracijama, terorizmu, „predatorskim“ kaznenim djelima te reinvestiranju sredstava nastalih kaznenim djelima organiziranih kriminalnih skupina.

U svom obraćanju glavni ravnatelj policije istaknuo je važnost i potrebu ovakvih skupova koji uvelike pružaju potporu zajedničkim aktivnostima i angažmanu u cilju postizanja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti u Europskoj uniji. Sudionike konferencije posebice je upoznao s aktivnostima hrvatske policije vezenim za aktualnu migracijsku krizu, ali i sve prisutnu prijetnju terorizma.

Svoje izlaganje zaključio je: „Ravnateljstvo policije u praksi će nastaviti pružati svaku potporu u cilju jačanja policijske suradnje u regiji, u okviru borbe protiv organiziranog kriminala kao i opće sigurnosti u ovoj regiji i Europi uopće. Uvjeren sam da u tom zajedničkom cilju pridonosi i ova današnja konferencija. Taj cilj ćemo postići isključivo izgradnjom međusobnog povjerenja, zajedničkim zalaganjem, dosljednošću u provedbi zakona i transparentnim postupanjem.“



Pisane vijesti