Kaznena prijava osobama sa videosnimke iz Dugopolja

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko - dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 31-godišnjakom, koje se dovode u svezu s događajem pucanja iz vatrenog oružja u mjestu Dugopolje u subotu, 12. prosinca 2015. 
 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 31-godišnjakom, koje se dovode u svezu s događajem pucanja iz vatrenog oružja u mjestu Dugopolje u subotu, 12. prosinca 2015. 

O događaju policija nije zaprimila dojavu, ali su odmah po utvrđivanju postojanja i pregleda videozapisa objavljenog na društvenim mrežama, poduzete službene radnje. Policija je obavila očevid na mjestu događaja, poduzete su mjere utvrđivanja identiteta osoba koje su prisustvovale navedenom događaju, kao i utvrđivanje identiteta osoba za koje se, pregledom snimke, utvrdilo da pucaju iz vatrenog oružja. Tijekom kriminalističkog istraživanja od 28-godišnjaka je oduzeta automatska puška.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava  zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari  te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Protiv 31-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija nastavlja intenzivno kriminalističko istraživanje protiv najmanje dvije osobe.



Pisane vijesti