Policija u Sisku pronašla ilegalno oružje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU sisačko-moslavačke u nedjelju, 20. prosinca, po nalogu suda su pretražili kuću i druge prostorije 53-godišnjeg Siščanina. U pretrazi je policija pronašla i oduzela pušku s pripadajućim prigušivačem, četiri spremnika za automatsku pušku, 251 komad raznog streljiva,  dva tromblonska nastavka za automatsku pušku i vojni nož. Ubojita sredstva 53-godišnjak je nezakonito posjedovao.

Protiv muškarca će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o oružju.

"Manje oružja, manje tragedija“

Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Savjetujemo građanima da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Pozivamo građane da oružje i eksplozivna sredstva sami ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Ako dragovoljno želite predati oružje i eksplozivna sredstva prijaviti možete na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a sve dodatne informacije možete dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti