Policijska klapa „Sveti Mihovil“ održala koncert u crkvi Svetog Frane na Obali

Ususret nadolazećim blagdanima, klapa Policijske uprave splitsko-dalmatinske „Sveti Mihovil“ sinoć je u Splitu poklonila koncert svojim sugrađanima i svim ljubiteljima dalmatinske klapske pjesme.

Foto: PU splitsko-dalmatinska 

Ususret nadolazećim blagdanima, klapa Policijske uprave splitsko-dalmatinske „Sveti Mihovil“ sinoć je u Splitu poklonila koncert svojim sugrađanima i svim ljubiteljima dalmatinske klapske pjesme, te se ovim putem zahvalila svima koji su prepoznali njihov trud i lljubav prema takvom glazbenom izričaju.

Koncert je organiziran uz pomoć Turističke zajednice Grada Splita, Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske i Samostana Svetog Frane.

Uz izvedbe policijske klape, građani su u božićnom ozračju uživali i u pjesmama njihovih gostiju, muške klape „Iskon“ iz Splita i ženske klape „Ankora“ iz Podstrane koji su svojim nastupom uveličali ovaj koncert održan u crkvi Svetog Frane na Obali.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota, koji je naglasio kako je sinoćnja uloga policijskih službenika, članova klape, prvenstveno stvaranje zajedništva i prijateljstva policije i građana, te da je ovaj koncert pokazao građanima drugačiju sliku redarstvenih snaga, od one koja se nažalost, često prikazuje u javnosti. Koncert je završio božićnim pjesmama „Narodi nam se“ i „U se vrime godišća“ u zajedničkoj izvedbi sve tri klape i građana.

Klapa „Sveti Mihovil“, koja je dobila ime po zaštitniku policije i čuvaru zajedništva, nakon nekoliko godina pauze ponovno je započela s radom početkom ove godine. Klapu uglavnom čine policijski službenici koji su se uz svoje svakodnevne radne i životne obveze posvetili pjevanju i njegovanju klapske pjesme i dalmatinske tradicije.



Pisane vijesti