Prijevara u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Policijsk uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Foto: Ilustracija

Temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijsk uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj Kostajnici, od 18. siječnja do 21. travnja ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi naručio i preuzeo raznu trgovačku robu od pet trgovačkih društava s područja Hrvatske i dva trgovačka društva s područja Slovenije.

Za naručenu robu kao osiguranje plaćanja je izdao bjanko zadužnice, iako je znao da isporučenu robu po dospijeću neće moći platiti jer na računima njegove tvrtke nije bilo novčanih sredstava za naplatu. Na taj je način oštećena trgovačka društva doveo u zabludu, te ih oštetio za 609.922 kune.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak i njegova tvrtka kao pravna osoba su kazneno prijavljeni.



Pisane vijesti