Preventivna akcija „Pješaci“

Policijska uprava primorsko-goranska je jučer, 22. prosinca, od 12 do 16 sati provela akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu. Akciju su proveli zbog izraženog stradavanja pješaka u prometnim nesrećama te u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Tako je u akciji zabilježeno 16 prekršaja koji su počinili pješaci i 41 prekršaj koji su počinili vozači u prometu u odnosu na pješake. 

Foto: Ilustracija

Policijska uprava primorsko-goranska je jučer, 22. prosinca, od 12 do 16 sati provela akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu.  Akciju su proveli zbog izraženog stradavanja pješaka u prometnim nesrećama te u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Tako je u akciji zabilježeno 16 prekršaja koji su počinili pješaci i 41 prekršaj koji su počinili vozači u prometu u odnosu na pješake.

Najveći broj prekršaja (12) pješaci su počinili prelazeći preko ceste dok im je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Vozači su najveći broj prekršaja, i to u 23 slučaja, počinili jer su oduzeli prednost pješacima.

Tijekom akcije u skladu s provedbom Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog učinjenih prekršaja policija je upozorila šest pješaka i dvoje je novčano kaznila. Također policija je kaznila 17 vozača, dok je 13 vozača upozorila.

PU primorsko-goranska provela je akciju „Pješaci" drugi put ove godine temeljem Plana preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu. U cilju veće zaštite pješaka i svih ostalih sudionika u prometu, policija će i dalje provoditi preventivne i represivne aktivnosti.



Pisane vijesti