Automobilom namjerno usmrtio psa

Vozač je osobnim automobilom šibenskih registracijskih oznaka namjerno udario i usmrtio psa mješanca od, za sada, nepoznatog vlasnika, jer je prethodno pas preplašio njegovo dijete. Tom prilikom izazvao je i prometnu nesreću udarivši teretni automobil u raskrižju.

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 11. siječnja oko 13 sati u Tribunju svojim osobnim automobilom Opel šibenskih registracijskih oznaka namjerno udario i usmrtio psa mješanca od, za sada, nepoznatog vlasnika, jer je prethodno pas preplašio njegovo dijete.

Tom prilikom osumnjičeni je izazvao i lakšu prometnu nesreću tako što je nakon udarca u psa, bez korištenja sigurnosnog pojasa te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, u kočenju izletio na raskrižje i udario u teretni automobil Ford, koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je, bez korištenja sigurnosnog pojasa, upravljao 42-godišnji vozač. U ovoj prometnoj nesreći osumnjičeni je lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, a protiv njega je podnijet i obvezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozaču iz teretnog automobila je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna za počinjeni prekršaj.  



Pisane vijesti