PU splitsko-dalmatinska: dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je trgovačko društvo oštetio za oko 85 tisuća kuna. Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je kao djelatnik društva, od lipnja do kolovoza 2015., dnevni utržak od prodaje zadržavao za sebe, čime je navedeno društvo oštetio za iznos od oko 24 tisuće kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko  istraživanje nad  51-godišnjakom.
Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba  trgovačkog  društva  tijekom 2012. uzeo robu u drugom trgovačkom društvu,i za nju, kao osiguranje plaćanja, ispostavio bjanko zadužnicu iako je znao da na računu njegovog društva nema novčanih sredstava. Time je drugo društvo oštetio za oko  85 tisuća kuna.
Nadalje, utvrđena je i sumnja da je  kao odgovorna osoba trgovačkog društva koje je neprekidno u blokadi od 2012., propustio  podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, dok su nepodmirene obveze navedenog društva prema vjerovnicima  iznosile oko  548 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje  navedenih kaznenih djela slijedi podnošenje posebnog izvješća nadležnom Državnom odvjetništvu.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad  50-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je kao djelatnik društva, od lipnja do kolovoza 2015., dnevni utržak od prodaje  zadržavao za sebe, čime je navedeno društvo oštetio za iznos od oko  24 tisuće kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća u svezi kaznenog djela pronevjera nadležnom Državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti