Upozorenje PU zagrebačke

Policijska uprava zagrebačka skreće pozornost i obavještava da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i informacije o crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu.

Foto: Ilustracija

Zbog većeg broja upita medija i građana o crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, Policijska uprava zagrebačka skreće pozornost i obavještava da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije. Dosadašnjim radom i obavljenim provjerama policija nije potvrdila utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Također, PU zagrebačka napominje da su 20. i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije dojave. Obavljenom provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca.  

Policija napominje kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju pojave periodično, ali da dosad nikad nisu bile utemeljene. Prije nekoliko dana objavljena je fotografija navodnog sumnjivog vozila koja se širi putem društvenih mreža, gdje su u prosincu 2015. nakon zaprimljene dojave provedene opsežne provjere i nisu utvrđeni navodi iz dojave. Policija smatra da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Isto tako savjetuje da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.



Pisane vijesti