Započeo intenzivni tečaj engleskog jezika u sklopu projekta "Schengenski instrument"

Program je izrađen sukladno Frontexovom CCC-u za graničnu policiju, visoko je specijaliziran, i ciljano priređen za potrebe jačanja kompetencija u korištenju engleskim jezikom policijskih službenika granične kontrole i nezakonitih migracija.

Foto: MUP

U sklopu projekta "Schengenski instrument", a u cilju jačanja kompetencija policijskih službenika granične policije, danas, 25. siječnja, započela je realizacija intenzivnog tečaja engleskog jezika za policijske službenike granične policije, u vrijednosti 300 tisuća eura.
Projekt za prvu grupu zagrebačkih polaznika su službeno otvorile nacionalna koordinatorica obuke granične policije dr.sc. Željka Bagarić  i Melita Čolak, direktorica Centra za poslovnu edukaciju HalPet d.o.o., koji je službeni izvođač obuke. Profesori engleskog jezika koji su uključeni u ovu specijaliziranu obuku, prethodno su i sami prošli dodatnu obuku u svrhu ujednačavanja kvalitete i potrebne razine izvedbe jezika struke.
Ova specijalizirana edukacija engleskog jezika na razini A2 Europskog zajedničkog referentnog okvira predviđa 60 sati nastave i obuhvatit će ukupno 155 policijskih službenika iz osam policijskih uprava. 
Program je izrađen sukladno Frontexovom CCC-u za graničnu policiju, visoko je specijaliziran, i ciljano priređen za potrebe jačanja kompetencija u korištenju engleskim jezikom policijskih službenika granične kontrole i nezakonitih migracija. Primjenit će se najnovije metode u obrazovanju odraslih, a naglasak je stavljen na komunikaciju i poznavanje stručne terminologije, te aktivan angažman polaznika. Kako se radi o malim grupama polaznika (pet, odnosno osam polaznika) omogućena je jedinstvena prilika usvajanja predviđenog gradiva na zabavan i aktivan način.

Nastava se istovremeno organizira na regionalnoj razini, a prvi od ukupno tri trotjedna tečaja počeo je danas u Slavonskom Brodu, Dubrovniku, Medulinu, Karlovcu, Rijeci, Vinkovcima, Zagrebu te PP Korenici. Regionalne tečajeve su službeno otvorili nadležni rukovoditelji granične policije.
 



Pisane vijesti