Policija i carina pronašli veću količinu cigareta i duhana

Policijski službenici su pronašli 7.470 kutija različitih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija i 135 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u devet plastičnih vreća po 15 kilograma

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU brodsko-posavske su u srijedu, 3. veljače zaustavili osobni automobil SB registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak iz Slavonskog Broda. U suradnji s djelatnicima Carinske uprave policajci su pregledali vozilo i uočili pregrađeni dio spremnika za gorivo u kojem su se nalazile cigarete.

S obzirom da se u automobilu u skrivenom prostoru nalazilo oko 1500 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija, 46-godišnjaka su uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora.

U sklopu kriminalističkog istraživanja nad 46-godišnjakom policijski službenici su pretražili dom i druge prostore koje osumnjičenik koristi. Pronašli su 7. 470 kutija različitih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija i 135 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u devet plastičnih vreća po 15 kilograma.

Policija će protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, a pronađene cigarete i duhan su do okončanja kaznenog postupka i donošenja rješenja temeljem Zakona o trošarinama na duhanske proizvode, predani na pohranu Službi za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod.



Pisane vijesti