Koprivnica: Teško ozlijeđen pješak

 Jučer, 11. veljače, oko 7.15 sati u Koprivnici, na pješačkom prijelazu u Ulici Đure Basaričeka, osobni automobil koprivničke registracijske oznake, kojim je upravljao vozač rođen 1991. godine, prilikom pretjecanja drugog automobila naletio je na pješaka rođenog 1930.

Foto: Ilustracija

Jučer, 11. veljače, oko 7.15 sati u Koprivnici, na pješačkom prijelazu u Ulici Đure Basaričeka, osobni automobil koprivničke registracijske oznake, kojim je upravljao vozač rođen 1991. godine,  prilikom pretjecanja drugog automobila naletio je na pješaka rođenog 1930.

Vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, u međuvremenu konzumirao alkoholna pića, te se naknadno pješice vratio. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,01 promila.

Pješak je prevezen u koprivničku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju s teškim ozljedama.

Protiv vozača je podnesena kaznena prijava i predan je pritvorskom nadzorniku.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska drugim vozilima i pješacima

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da ih mogu prijeći na siguran način.