Počinjena šteta od oko 2.5 milijuna kuna

Sumnja se da su naručivali jaja, građevinski materijal, drvenu građu, vina, automobilsku opremu i drugo, pri čemu su kao instrument osiguranja plaćanja predavali bianco zadužnice ovjerene pečatima dvaju trgovačkih društava.  

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom osumnjičenika (45,46,43,34) zbog osnova sumnje da su počinili  više kaznenih djela prijevara.

Sumnja se da su od prosinca 2012. do kolovoza 2013. naručivali jaja, građevinski materijal, drvenu građu, vina, automobilsku opremu i drugo, pri čemu su kao instrument osiguranja plaćanja predavali bianco zadužnice ovjerene pečatima dvaju trgovačkih društava. Na taj način dovodili su u zabludu odgovorne osobe poduzeća koji su im isporučivali robu, a koji računi do danas nisu plaćeni.

Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 2,5 milijuna kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.



Pisane vijesti