Obilježena 13. obljetnica tragične pogibije Željka Murka

Foto: PU međimurska

Danas, 12. veljače, u prijepodnevnim satima obilježena je 13. obljetnica pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske Željka Murka, koji je život izgubio obavljajući častan policijski posao, prilikom potjere za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću.

Kao i prijašnjih godina, uz Spomen ploču na mjestu pogibije policijskog službenika, vijenac i svijeće položili su kolege iz Željkove Postaje prometne policije Čakovec i supruga Kristijana.

Na čakovečkom groblju, na grob Željka Murka vijence su, uz članove obitelji, položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave međimurske, Međimurske županije, Grada Čakovca, Mjesnog odbora Mihovljan i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Također, vijenac je položen i zapaljene su svijeće uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu, a prigodnu molitvu na grobu i kod Spomen ploče održao je policijski kapelan, vlč. Ivica Horvat.

U dvorani Društvenog doma održan je komemorativni skup na kojem su uspomene i sjećanja na dragog nam kolegu oživjeli gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, Branko Sušec, načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić i predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, dr. Josip Mihaljević.

„Možete biti ponosni što živite u sredini koja ne zaboravlja i uvijek se prisjeća požrtvovnosti svojih policajaca te brine o njihovim obiteljima“, istaknuo je dr. Mihaljević u svom prigodno govoru.

Tijekom komemoracije, najmlađem sinu Željka Murka, Franu, prigodni poklon predao je gradonačelnik Čakovca.

Pogledajte galeriju fotografija.



Pisane vijesti