Zagrljajima za rijetke bolesti

 Foto: PU međimurska

 

POLICAJCI SU SUPAČ!!! - vikali su razdragani mališani III. osnovne škole Čakovec ispred platoa njihove škole, gdje se danas (25. veljače) nešto iza podneva okupilo silno mnoštvo djece, policajaca, učitelja, županijskih i gradskih dužnosnika, prolaznika koji su se svi redom grlili.

 

Policijski službenici dijelili su plave balone, mini poruke o „besplatnim zagrljajima“ i preventivne materijale (brošure, letke i sl.). Svi su oni masovne zagrljaje poklonili obilježavanju Dana rijetkih bolesti pa su na taj su način dali svoj obol međunarodnoj kampanji povodom spomenutog dana.

- Drago mi je što se Međimurska županija priklonila ovoj akciji, pogotovo ispred škole i u suradnji s PU međimurskom, koja inače preventivno djeluje kada su u pitanju naši najmlađi. Akcija ima veliki edukativni karakter zbog toga što na ovaj način senzibiliziramo naše najmlađe za to da i njihovi vršnjaci te mnogi odrasli imaju određene zdravstvene probleme, a u ovoj akciji se radi o rijetkim bolestima - istaknula je dožupanica Međimurske županije, Sandra Herman.

S obzirom da se ovih dana obilježava Dan rijetkih bolesti mi smo odlučili preventivno podržati ovu aktivnost i tom humanom gestom zagrljaja dati značaj druženju s djecom, najranjivijima - rekao je načelnik PU međimurske, Krunoslav Gosarić.

Akciju su svesrdno podržali ravnateljica III. osnovne škole, Nataša Hajdinjak i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca, David Vugrinec. 

Ove godine Hrvatski savez za rijetke bolesti odlučio je proširiti akciju te je podnio prijavu za obaranje Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja objavljenih u online albumu.

Sve što trebate učiniti je da zagrlite osobu i snimite fotografiju, a potom je postavite na web platformu https://hugforrare.com. Akcija "Zagrli za rijetke bolesti" ("Hug For Rare") traje od 21. do 27. veljače.