PP Crikvenicu posjetili štićenici dječjeg doma "Izvor"

Foto: PU primorsko-goranska

Jučer su Policijsku postaju Crikvenica posjetili štićenici dječjeg doma „Izvor“ iz  Selca, gdje su imali prigodu upoznati se s radom policijskih službenika. Osim toga, djeca su razgledala i tehničku opremu i prostorije koje policija koristi. Također su upoznati i s radom Policijske postaje Crikvenica koji se odnosi na obavljanje upravnih poslova kao što je, primjerice, ishodovanje osobnih i prometnih dokumenata, uvjerenja o prebivalištu i matičnom broju građana, a i vidjeti obavljanje prijave ili odjave prebivališta i boravišta.

Prilikom predstavljanja policijskih poslova, djeca su posebno pokazala veliki interes za izuzimanjem otisaka papilarnih linija, zatim za prostoriju u kojoj se provodi postupak prepoznavanje osoba te osobito za policijska službena vozila. S ništa manje radoznalosti zanimala su se i za vozilo kojim se provodi očevid prometnih nesreća, kao i za službeni motocikl. Ispunjeni novim znanjima o njima „zagonetnom svijetu“ policije, djeca su napustila postaju s uzbuđenjem i željom da jednom možda i neki od njih postanu policajci.

Ovaj način suradnje između policije i odgojno-obrazovnih ustanova višegodišnja je praksa kojom se građanstvu, a poglavito djeci i mladima, želi približiti policiju s ciljem ostvarenja veće razine povjerenja i osjećaja sigurnosti građana.



Pisane vijesti