Sastanak ministra Orepića i pravobraniteljice Ljubičić

Istaknuto  je kako je zajednički cilj zaštititi žrtvu, sankcionirati počinitelja i dati poruku javnosti da se takvo ponašanje ne tolerira.
 

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić sastao se danas, 17. ožujka u Ministarstvu s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić.

Na sastanku su prisustvovali savjetnici pravobraniteljice Martina Krnić i Nebojša Paunović te policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji Anita Matijević.

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić je istaknula jako dobru suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ravnateljstvom policije.

- Zbog hijerarhijskog ustroja policije posljednjih sedam godina temeljna i specijalistička edukacija policijskih službenica i službenika je dobro organizirana i vidi se veliki pomak – rekla je pravobraniteljica Ljubičić i istaknula dobro postupanje policije, razumijevanje i profesionalnost.

Navela je kako su policijski službenici senzibilizirani, ali i kako je važna kontinuirana edukacija. 

Ministar unutarnjih poslova je rekao kako je obiteljsko nasilje problem koji nas okružuje.

- Postoji prostora za nadogradnju postupanja policije – rekao je ministar Orepić i istaknuo nužnost isticanja pozitivnih primjera i rješenja tog problema.

Na sastanku je istaknuto kako je zajednički cilj zaštititi žrtvu, sankcionirati počinitelja i dati poruku javnosti da se takvo ponašanje ne tolerira.

Zaključeno je da je u rješavanju nasilja u obitelji i nad ženama potrebna i nužna suradnja svih resora od pravosudnog do socijalnog, zdravstvenog i obrazovnog te važnost prevencije.



Pisane vijesti