Aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom ožujka 2016.

Foto: PU međimurska  

 

Tijekom ožujka policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su ukupno 14 preventivnih akcija.

  

Policijski službenici Ureda načelnika te policijskih postaja Čakovec, Prelog, Mursko Središće i Štrigova te Postaje prometne policije Čakovec  u Čakovcu, Orehovici, Belici, Palinovcu, Turčišću, Novakovcu, Križovcu, Murskom Središću, Podturnu, Gornjem Mihaljevcu, Vučetincu, Štrigovi i Novom Selu Rok  provodili su preventivne aktivnosti koje proizlaze iz preventivnih projekta i akcija „Zaštitimo svoj bicikl“, „Zajedno“ i „Zajedno do veće sigurnost“.

U sklopu održanih informativnih punktova policijski službenici građane su informirali o ciljevima navedenih preventivnih projekata i akcija. Upoznali si ih sa samozaštitnim mjerama koje mogu sami poduzeti kako bi zaštitili sebe, odnosno svoju imovinu. Ujedno, tijekom informativnih punktova predstavljene su im preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu.

S obzirom na početak sezone poljoprivrednih radova policijski službenici su informirali vlasnike  traktora da će se tijekom travnja i svibnja provoditi tehnički pregledi za traktore na području Međimurske županije i to izvan stanica za tehnički pregled vozila, uz poziv da se odazovu na preglede.