Predstavljene biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba

Na Trgu bana Josipa Jelačića 9, danas je u sklopu Europskog biciklističkog izazova - Cycling 365 obavljena i primopredaja bicikala za nastavak Pilot-projekta policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba u preostalih pet policijskih postaja. 

Foto: PU zagrebačka

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas je u sklopu Europskog biciklističkog izazova - Cycling 365 održana primopredaja bicikala za nastavak Pilot-projekta policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba u preostalih pet policijskih postaja.

Radi se o pilot-projektu kojeg su pokrenuli Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb na Vijeću za prevenciju Grada Zagreba kako bi se povećala prisutnost i mobilnost policijskih službenika, a jedan od ciljeva je i jačanje povjerenja između građana i policije kroz neposredniji kontakt.

Na predstavljanju Pilot-projekta policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba obratio se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur. Zamjenik Teur je naglasio da je nastavak aktivnosti u pilot-projektu rezultat uspješnog rada Vijeća za prevenciju Grada Zagreba te da današnjom primopredajom u svim zagrebačkim policijskim postajama imamo policijske biciklističke ophodnje.

Dosadašnja iskustva policijskih službenika iz četiri policijske postaje u Gradu i Zagrebačkoj županiji u kojima se pilot-projekt provodi već dvije godine, pokazuju pozitivne rezultate koji se direktno odnose na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije kao i veću nazočnost policije na javnim površinama. Ovakvim načinom rada policije promovira se lokalna zajednica, biciklizam, zdrav način života, a ujedno i očuvanje okoliša.

Kako je u projektu Europski biciklistički izazov jedan od ciljeva svakodnevno korištenje bicikla u kretanju gradom i smanjenje prisutnosti CO2 u gradovima, policija također kroz ovaj pilot-projekt podržava taj cilj te u svoje redove uvodi policijske službenike na biciklima.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.



Pisane vijesti