Spomenice domovinske zahvalnosti službenicima MUP-a

Foto: MUP

Intonacijom himne Republike Hrvatske započela je danas, 8. travnja, svečana dodjela Spomenica domovinske zahvalnosti u Velikom salonu Kabineta ministra.

Na samome početku, prisutni su se minutom šutnje prisjetili onih koji više nisu s nama, te odali počast svim kolegama policajcima i svim branitelja koji su položili živote u obrani lijepe naše.


Zamjenik ministra unutarnjih poslova, Davor Blažević, prigodno se obratio nazočnima te istaknuo čast i ponos s kojim, u ime ministra Vlahe Orepića, danas uručuje  Spomenice domovinske zahvalnosti.
 
Vama, pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji ste se istaknuli za časnu i uzornu službu, čestitam na ovom danu kao i na dosadašnjem radu. Ovo priznanje velika je čast ali i odgovornost jer postignute rezultate svakodnevno morate opravdavati i unaprjeđivati. Uz ovako uzorne djelatnike, ovaj sustav uspijeva svakodnevno kreirati pozitivnu sliku o policiji, odnosno, pripadnici MUP-a svojim radom doprinose jačanju njezina ugleda i povjerenja u društvu.
U ime ministra Vlahe Orepića te u svoje osobno ime, poželio bih vam puno uspjeha u daljnjem profesionalnom radu
“- čestitao je odlikovanima, te im uručio Spomenice.
 
Spomenicom je ovom prilikom, uz svečani program, odlikovano 10 zaposlenika ustrojstvenih jedinica sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova:
Anita Alpeza Ivančić, Sanja Habazin, Blanka Klemar Prša, Vilko Naglić, Zdravko Obranković, Boris Tot, Damirka Totar, Elita Turčinov, Ružica Zekić Marinović te Josip Mihaljević, koji se u ime svih odlikovanih zahvalio ponajprije Predsjednici Republike Hrvatske, te dodao:

Rijetki su trenutci u poslu koji su svečarski. Rijetki su trenutci u kojima se iskazuje jako priznanje. Rijetki su trenutci u kojima posao izbija u prvi plan. Složit ćete se, ako većinu ljudi pitamo sustav vrijednosti, na prvome je mjestu zdravlje, na drugome mjestu obitelj, na trećem je posao. Ovaj dio vezan uz posao, uz profesionalnu karijeru, uz napredovanje, uz osobni osjećaj doprinosa zajednici, itekako je bitan, itekako nas tjera da guramo naprijed, da idemo dalje.
Ovo odlikovanje ne shvaćamo samo kao nagradu za ono što smo radili u proteklom razdoblju. Shvaćamo ovo i kao zalog i obvezu u budućnosti, jer onim što ćemo raditi sutra opravdat ćemo čast koja nam je ukazana
."

Podsjetimo, glavni ravnatelj i načelnici policijskih uprava su u posljednjih mjesec dana uručili Spomenice domovinske zahvalnosti za 2015. godinu zaposlenicima Ravnateljstva policije i policijskih uprava.
Naime, na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske  i članka 2., 3. i 23. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluku o dodjeli odlikovanja, kojom se Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikuje 114 zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova.


Spomenica domovinske zahvalnosti je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima osamnaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Ustanovljena je 10. ožujka 1995. godine.



Pisane vijesti