Ministar Orepić primio veleposlanike Republike Finske i Kraljevine Španjolske

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je u nastupni posjet primio veleposlanike Republike Finske i Kraljevine Španjolskeu Republici Hrvatskoj.

Foto: MUP 

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je danas, 12. travnja,  u nastupni posjet primio veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj,  NJ.E. g. Timoa Rajakangasa i njegovog zamjenika g. Ville Anderssona.

Hrvatska i Finska nemaju otvorenih bilateralnih pitanja i odnosima su zadovoljne obje strane. Nastavak dobre suradnje ogleda se i u zajedničkim europskim interesima; pristupanju Republike Hrvatske Schengenu i pronalaženju zajedničkog europskog odgovora na upravljanje migracijskom krizom, pri čemu  Republika Finska stoji Hrvatskoj na raspolaganju sa svojim iskustvima i informacijama.

Nakon veleposlanika Republike Finske, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić primio je u nastupni posjet i veleposlanika Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Nj.E. g. Eduarda Aznara.

Ministar Orepić i veleposlanik Aznar izrazili su obostrano zadovoljstvo današnjim susretom, naglasivši izuzetno dobru dosadašnju suradnju ministarstava unutarnjih poslova dviju zemalja.

Nastavno na dosadašnju uspješnu suradnju po pitanju kriminaliteta droga, složili su se kako će već uspješnu suradnju učiniti još boljom, napominjući kako Kraljevina Španjolska sa svojim iskustvima u nadzoru morske granice može pomoći i Republici Hrvatskoj.

Nastupnim posjetima je uz ministra Orepića prisustvovao i Dalibor Jurić, ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za europske i međunarodne poslove i prevođenje.



Pisane vijesti