Povjerenik VE za ljudska prava posjetio MUP

Glavna tema sastanka bila su ljudska prava migranata, tražitelja azila i izbjeglica, a razgovaralo se i o aktualnom stanju u Prihvatnom centru za strance Ježevo te uvjetima smještaja i boravka za migrante.

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova, u četvrtak, 28. travnja posjetilo je izaslanstvo Vijeća Europe za ljudska prava. Izaslanstvo, predvođeno povjerenikom Nilsom Muižnieksom u Kabinetu ministra primio je zamjenik ministra unutarnjih poslova, Davor Blažević.

Uz povjerenika Nilsa Muižnieksa sastanku su nazočili zamjenik ravnatelja Ureda povjerenika  Nikos Sitaropoulos i dokumentarist Muriel Dabiri.

Glavna tema sastanka bila su ljudska prava migranata, tražitelja azila i izbjeglica, a  razgovaralo se i o aktualnom stanju u Prihvatnom centru za strance Ježevo te uvjetima smještaja i boravka za migrante. Povjerenik je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se Republika Hrvatska suočila s izazovom migracijske krize te istaknuo kako su uvjeti u prihvatnim centrima za strance i azilante u Ježevu i hotelu Porin, koje je imao priliku posjetiti, bolji od većine zemalja.



Pisane vijesti