Ministar Orepić u crkvi sv. Jeronima i na audijenciji kod pape Franje

U sklopu međunarodnoga hodočašća vojnih i policijskih djelatnika i njihovih obitelji u Svetoj godini milosrđa, hrvatska hodočasnička skupina predvođena vojnim ordinarijem biskupom msgr. Jurom Bogdanom posjetila je u petak, 29. travnja Hrvatsku crkvu sv. Jeronima. S hodočasnicima su stigli i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Mirko Šundov. Kasnije su im se pridružili i ministar obrane Republike Hrvatske Josip Buljević te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.

 

Foto: Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima  

U sklopu međunarodnoga hodočašća vojnih i policijskih djelatnika i njihovih obitelji u Svetoj godini milosrđa, hrvatska hodočasnička skupina predvođena vojnim ordinarijem biskupom msgr. Jurom Bogdanom posjetila je u petak, 29. travnja Hrvatsku crkvu sv. Jeronima. S hodočasnicima su stigli i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Mirko Šundov. Kasnije su im se pridružili i ministar obrane Josip Buljević te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.

Hrvatske vojnike i policajce s njihovim obiteljima dočekao je vicerektor velečasni Marko Đurin. Upoznao ih je s poviješću hrvatskih svetojeronimskih ustanova koje su netom proslavile 563. obljetnicu svoga postojanja. Svetu misu u koncelebraciji s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata o. Jakovom Mamićem te vojnim i policijskim kapelanima predvodio je biskup msgr. Jure Bogdan.

Nakon svete mise biskup Bogdan je ministre Vlahu Orepića i Josipa Buljevića te generala Mirka Šundova s pratnjom proveo kroz Zavod u kojem je dugi niz godina djelovao kao rektor te im pokazao umjetnička djela Ivana Meštrovića i Joze Kljakovića kojima je ukrašena zavodska zgrada.

Međunarodno vojno hodočašće nastavilo se danas, 30. travnja kada je papa Franjo u opću audijenciju primio ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

U nedjelju, 1. svibnja kardinal državni tajnik Pietro Parolin predvodit će svečanu svetu misu u Vatikanskoj bazilici.

 Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje



Pisane vijesti