Teške krađe i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenicima rođenim 1998., 1998. i 1999. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da su osumnjičenici unazad nekoliko mjeseci u vinogradskom predjelu kod Suhe Katalene provalili u tri vikend objekta i otuđili prešu za grožđe, agregat, plinsku bocu, alkoholna pića i druge predmete.

Vlasnici su oštećeni za 4200 kuna. Izvršenim pretragama pronađeni su otuđeni predmeti i oduzeti od osumnjičenika.

Također, sumnja se da je osumnjičenik rođen 1998. godine nedozvoljeno posjedovao i u kući i vikend objektu držao 21 komad raznog streljiva. Streljivo mu je oduzeto

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa prema osumnjičenicima je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i prekršaja prema osumnjičeniku rođenom 1998. godine  podnesena je kaznena prijava i optužni prijedlog.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provale u vikendice i klijeti

Kriminalci obično traže očite znakove odsutnosti vlasnika. Kada Vas nema duže razdoblje vrednije alate, strojeve i predmete skupljih metala (bakrene kotlove i prskalice) skladištite kod kuće.

Sve nepoznate osobe i vozila te sumnjive aktivnosti odmah dojavite policiji na broj 192.