Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom svibnja 2016.

Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije tijekom svibnja 2016. provesti slijedeće preventivne aktivnosti:

Foto: Ilustracija 

 

Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije tijekom svibnja 2016. provesti slijedeće preventivne aktivnosti:

 

Policijska postaja Prelog korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavit će informativne punktove s ciljem provođenja preventivnih aktivnosti koje proizlaze iz projekata „Zajedno do veće sigurnosti“ te preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala  i to: 

- 20. svibnja od 10 do 12 sati u Svetom Križu, Augusta Šenoe, kod trgovine METSS,

- 21. svibnja od 10 do 12 sati u Podbrestu, Stjepana Vojvode kod trgovine METSS,

- 27 svibnja 9 do 11 sati u Donjem Vidovcu kod u Glavnoj ulici kod zgrade Općine.

Policijska postaja Čakovectijekom svibnja u tri navrata koristit će Mobilni preventivni centar policije, uspostavljanjem informativnih punktova u cilju provođenja preventivnih aktivnosti koje proizlaze iz akcije „Zajedno“  te projekta „Zajedno do veće sigurnosti“, a koje će se provoditi u sklopu pokazne vježbe svih žurnih i javnih službi u simulaciji potresa („Potres 2016“). Punktovi će se uspostaviti prema sljedećim terminima:

- 3. svibnja od 11 do 12 sati u Čakovcu, Športska 1 (kod Tehničke  škole Čakovec),

- 4. svibnja od 10,30 do 11,30 sati u Čakovcu, Vladimira Nazora 36 (kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec),

- 12. svibnja od 10 do 13 sati u gradu Čakovcu, prostor kod SRC-a u sklopu pokazne vježbe „Potres 2016“.

U sklopu pokazne vježbe „Potres 2016“, kojoj je cilj provjera spremnosti i usklađenosti svih žurnih i javnih službi u kriznim situacijama, uz prezentaciju opreme uključenih službi, predstavit će se i rad Mobilnog preventivnog centra.

Policijska postaja Štrigova korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije u cilju suzbijanja kažnjivih ponašanja uspostavit će informativne punktove radi provođenja aktivnosti koje proizlaze iz preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“.

Preventivne aktivnosti provodit će se u sklopu gospodarsko turističke manifestacije „URBANOVO“. Šesnaestogodišnja tradicija, uspješno predstavlja jednu od najvećih gospodarsko - turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske.

U tri dana trajanja festivala „Urbanovo“, Štrigova postaje mjesto susreta svih renomiranih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika, tradicijskih obrtnika, te postaje medij za upoznavanje gospodarskih subjekata s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme.

Kako se u predviđeno vrijeme očekuje velik broj okupljanja građana, Policijska postaja Štrigova provest će informativne punktove kako slijedi:

- 13. svibnja kod Osnovne škole u Štrigovi, od 14 do 16 sati,

- 14. svibnja kod Osnovne škole u Štrigovi od 16,30 do 18,30 sati,

- 15. svibnja kod Osnovne škole u Štrigovi od 16,30 do 18,30 sati.

Postaja prometne policije Čakovec tijekom svibnja koristit će Mobilni preventivni centar policije u dva navrata i to:

- 10. svibnja od 11 do 13 sati u Dekanovcu ,

- 19. svibnja od 11 do 13 sati u Vratišincu.

Na informativnim punktovima provodit će se preventivne aktivnosti usmjerene prema biciklistima, pješacima, vozačima mopeda i motocikala, kao najugroženijoj populaciji sudionika u prometu, a također će se preventivno djelovati i prema ostalim sudionicima u prometu. Policijski službenici educirat će građane o tehničkoj ispravnosti bicikala, korištenju reflektirajućih prsluka i zaštitnih kaciga te pravilnog kretanja po kolniku.

U sklopu ovih preventivnih aktivnosti svi sudionici u prometu, u osobnom kontaktu s policijskim službenicima, uz podjelu preventivnih materijala moći će zatražiti i provjeru negativnih prekršajnih bodova, zaštitnih i drugih mjera iz domene sigurnosti prometa.

Policijska postaja Mursko Središće koristit će Mobilni preventivni centar policije s ciljem provođenja aktivnosti koje proizlaze iz projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ i to:

- 23. svibnja od 11 do 13 sati u Hlapičini ispred trgovine „METSS“,

- 24. svibnja od 11 do 13 sati u Murskom Središću, na prostoru tržnice i prostorija „Turističke zajednice“.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave međimurske koristit će Mobilni preventivni centar policije u sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata“, koja se održava 25. svibnja od 9 do 12 sati u Gospodarskoj školi u Čakovcu.

U sklopu ove manifestacije učenicima i drugim prisutnim gostima policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu predstavit će zanimanje „policajac“.