Preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ u OŠ Omišalj na Krku

Foto: Ilustracija

U organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske jučer je u Osnovnoj školi Omišalj na Krku proveden edukativni kviz o nasilju, u kojem su se natjecala 23 učenika Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj. Edukativni kviz dio je treće komponente preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, a učenici 7. razreda sudjelovali su i u prve dvije komponente (interaktivnoj radionici o nasilju i predstavi „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“).

Kviz se sastojao od 36 pitanja o različitim oblicima nasilja (vršnjačko, obiteljsko, elektroničko, spolno) s ciljem da učenici, na njima primjeren način, ponove naučeno u prethodne dvije komponente te se pri tom i dobro zabave. S učenicima su na kvizu sudjelovali i policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Krk, Jasmina Zmajla te psihologinja Nataša Makarun iz  Dječjeg doma „TIĆ“ Rijeka.

Tijekom održavanja kviza učenici su pokazali odlične rezultate, pri čemu je pobjednička skupina imala samo jedan netočan odgovor, što ujedno pokazuje učinkovitost aktivnosti u okviru projekta „Živim život bez nasilja“ i šire znanje učenika o temi nasilja.

Nakon završetka kviza i proglašenja pobjednika pojasnili su se pojedini odgovori, praćeni brojnim pitanjima učenika i međusobnim diskutiranjem te dodjeljene prigodne nagrade. U sklopu održavanja spomenute edukacije, izabran je i najbolji likovni rad na temu „Živim život bez nasilja“, koji su učenici izrađivali flomasterima. Rad će biti poslan na državni natječaj u Ministarstvo unutarnjih poslova u Zagreb.

Likovne radove pogledajte OVDJE.



Pisane vijesti