Policijski službenici sudjelovali u biciklijadi Orange Bike Ride

Na Europskom trgu tijekom javnog okupljanja pod nazivom Europski biciklistički izazov, u subotu, 7. svibnja, policijski službenici Službe prevencije i kontakt policajci PU zagrebačke sudjelovali su u biciklijadi „Orange bike ride“ i obilježavanju Dana Europe.

Foto: PU zagrebačka

Na Europskom trgu tijekom javnog okupljanja pod nazivom Europski biciklistički izazov, u subotu, 7. svibnja, policijski službenici Službe prevencije i kontakt policajci PU zagrebačke sudjelovali su u biciklijadi „Orange bike ride“ i obilježavanju Dana Europe.

Tijekom manifestacije na info pultu građani su imali priliku upoznati se s preventivnim programima i projektima koje PU zagrebačka provodi u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo. Najveću pozornost, pogotovo kod najmlađih, izazvala je prisutnost policijskih biciklističkih ophodnji.

Policajci na biciklima aktivno su sudjelovali u biciklijadi  „Orange bike ride“ pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske te u sklopu projekta Cycling Festival Europe, čiji je cilj potaknuti građane na vožnju biciklom.

Po završetku biciklističke utrke okupljenim građanima obratili su se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i voditelj Službe prevencije PU zagrebačke Velimir Tišma. Voditelj službe prevencije je naglasio kako je pilot projekt policijske biciklističke ophodnje u gradu Zagrebu započet u suradnji s Gradom Zagrebom. Cilj projekta je jačanje povjerenja građana u policiju kako bi se povećala prisutnost i mobilnost policijskih službenika na javnim površinama, a ujedno i ostvario neposredan kontakt s građanima. Sudjelovanje u biciklijadi ujedno je i potvrda da policija podržava sve projekte kojima se promovira lokalna zajednica, biciklizam, zdrav način života i očuvanje okoliša.



Pisane vijesti