Najava završne komponente Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5“

U četvrtak, 19. svibnja od 10 do 13 sati na šetnici u Rimskoj ulici u Sisku, u sklopu II. komponente Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5“, biti će upriličen prigodni program i održana završna manifestacija. Aktivnosti iz ovog preventivnog projekta zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja

Foto:  Ilustracija

U četvrtak, 19. svibnja od 10 do 13 sati na šetnici u Rimskoj ulici u Sisku, u sklopu II. komponente Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5“, biti će upriličen prigodni program i održana završna manifestacija.

Aktivnosti iz ovog preventivnog projekta zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provode se s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, mijenjanja stavova i štetnih životnih navika i odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanja zdravih stilova života.

U ovoj manifestaciji, koju Policijska uprava sisačko-moslavačka provodi sa svojim partnerima, sudjelovati će učenici osnovnih i srednjih škola obuhvaćenih projektom te djeca Dječjeg vrtića „Sisak Stari“, kao i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Hrvatski centar za razminiranje, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba spašavanja, Ronilački klub Sisak, Kajak i kanu klub Kupa Petrinja, Airsoft klub Petrinja, Brodocentar Sisak, Turistička zajednica Grada Siska i Gradska tržnica Sisak.

Uz načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Marka Rašića očekuje se i nazočnost župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića i sisačke gradonačelnice Krisitine Ikić Baniček, čija će zajednička izjava za medije biti oko 11 sati na šetnici.

Pozivamo predstavnike medija i građane da poprate ovaj događaj i na taj način podrže provedbu i ciljeve ovog hvalevrijednog Projekta.