Polaznici "Josipa Jovića" na terenskoj nastavi u Vrbovcu

U sklopu nastavnog plana i programa Policijske škole „Josip Jović“, polaznicima P11 Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac 2015/2016., započela je terenska nastava na prostoru streljane u Vrbovcu.

Foto: MUP

U sklopu nastavnog plana i programa Policijske škole „Josip Jović“, polaznicima P11 Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac 2015./2016., započela je terenska nastava na prostoru streljane u Vrbovcu.

Polaznici  podijeljeni u dvije skupine, zajedno s nastavnicima i voditeljima odgojnih skupina, provode po pet dana na terenskoj nastavi: od 9. do 13. svibnja  i od 16. do 20. svibnja.  Naglasak je na predmetima Policijskog naoružanja i gađanja, Primjene policijskih ovlasti, Kriminalistike i Sigurnosti u prometu.

Polaznici su proširili svoja saznanja kroz vježbe postupanja Interventne policije posebice rukovanja palicom, kako postaviti i kretati se u kordonu, kako postupati u slučajevima osiguranja javnog okupljanja i uspostave narušenog javnog reda i mira.

Uz angažman Specijalnih jedinica policije dodatno je obuhvaćeno postupanje  prilikom zaustavljanja vozila i uzvraćanja vatre bojevim streljivom, ulazak i intervencija u locirani objekt i/ili u prostor u kojem je „talačka situacija“. Demonstrirana je uporaba šok bombi i bojevog streljiva, korištenje helikoptera iz kojeg su se konopcima „desantirali“ pripadnici specijalnih jedinica policije i u konačnici zaprečavanje prolaza vozilom s ciljem izvlačenja osumnjičenika.

Djelatnici Uprave za granicu također su demonstrirali uporabu termovizije i opreme za nadzor državne granice te način korištenja uređaja za noćno snimanje, dalekozore i drugu opremu.

I ove godine se pokazala velika zainteresiranost za ovakav način obuke i stjecanja znanja polaznika kao i svih aktera koji su sudjelovali u terenskoj nastavi.



Pisane vijesti