Policajac - Moj prijatelj

Foto: PU virovitičko-podravska

Policija je u dvorištu Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Virovitici, u srijedu, 18. svibnja, priredila prezentaciju. Osim predškolskih skupina, prezentaciju policije pogledali su i polaznici drugih odgojnih skupina tako da je druženju s policijskim službenicima PU virovitičko – podravske prisustvovalo dvjestotinjak djece.

Ovom prilikom mališanima se pokušala približiti djelatnost policije, kako samih policijskih službenika, tako i vrste poslova kojim se svaki od policijskih službenika bavi.

Svi su željeli barem na kratko sjesti na ogroman policijski motocikl, „specijalci“ su stvarno snažni, a kriminalistički tehničari uspijevaju otkriti „nevidljive“ otiske i tragove. U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna uzbudljivih saznanja shvatila su da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.

Ovakvo druženje je u Dječjem vrtiću „Cvrčak“ organizirano već sedmi put, a suradnja policije s drugim vrtićima na području županije traje već duži niz godina. I ove godine će policijski službenici za prometnu preventivu u svim predškolskim skupinama dječjih vrtića održati edukativna predavanja na temu sudjelovanja djece pješaka u prometu. Usvojena znanja dopuniti će šetnjom ulicama naselja. U većini vrtića su održana predavanja i roditeljima na temu što sigurnijeg sudjelovanja u prometu njihove djece.



Pisane vijesti