Nastupni posjeti veleposlanika Katara, Norveške i Srbije

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić primio je danas, 24. svibnja 2016. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova veleposlanike triju zemalja.

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić primio je danas, 24. svibnja 2016. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova veleposlanike triju zemalja.

Najprije se sastao s veleposlanicom Države Katar u Republici Hrvatskoj Nj.E. šeikom Mozom bint Nasser bin Ahmed Ali Al-Thani. U pratnji veleposlanice bili su politički analitičar Naffee Gadahb i voditelj Službe za odnose s javnošću Veleposlanstva Omar Šačiragić.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji i prijateljskim odnosima te o zajedničkoj želji da se buduća policijska suradnja dviju zemalja regulira pisanim sporazumom.

Nakon veleposlanice Katra, ministar Orepić u nastupni je posjet primio veleposlanicu Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Astrid Versto. Glavna tema sastanka bila je aktualna migracijska kriza.

Ministar Orepić posebno je naglasio važnost konkretnog zajedničkog djelovanja u rješavanju migracijske krize i pravednu raspodjelu u postupcima premještanja migranata iz Italije i Grčke i preseljenja iz Turske. Veleposlanica i ministar obostrano su istaknuli i važnost humanog  pristupa u rješavanju migracijske krize.

Posljednji današnji sastanak ministar Orepić održao je s opunomoćenom veleposlanicom Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Mirom Nikolić. Veleposlanica je u nastupni posjet stigla u pratnji Davora Trkulje, ministra savjetnika.

Teme ovog sastanka bile su aktualna migracijska kriza i pristupanje Republike Hrvatske Schengenu.

Razgovaralo se i o dosadašnjoj suradnji između dviju zemalja koja je na lokalnom i regionalnom nivou bila izuzetno dobra i operativna. Izražena je obostrana želja za nastavkom takve suradnje i u budućnosti.



Pisane vijesti