Forum rukovoditelja u PU dubrovačko-neretvanskoj

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u petak, 27. svibnja održan je Forum rukovoditelja na kojem su članovi Radne skupine upoznali sve prisutne s predstojećom reorganizacijom Ministarstva unutarnjih poslova. Pored članova Radne skupine Forumu rukovoditelja prisustvovali su načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u petak, 27. svibnja održan je  Forum rukovoditelja na kojem su članovi Radne skupine upoznali sve prisutne s predstojećom reorganizacijom Ministarstva unutarnjih poslova. Pored članova Radne skupine Forumu rukovoditelja prisustvovali su načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Rukovoditeljima se uvodno obratio ministar Orepić te naglasio:

„Sve što radimo je neophodno i posljedica je odlučnosti da racionaliziramo i operacionaliziramo ovaj sustav. Odlučno smo započeli i odlučno ćemo i završiti ovaj proces. Ovo je funkcionalna reorganizacija unutarnje strukture Ministarstva unutarnjih poslova. Moj primarni cilj jest da se rad policije i ovog Ministarstva svede na čistu struku i da izađe iz okvira političkog promišljanja. Ukoliko imate stručnih komentara i prijedloga pozivam vas da se uključite i doprinesete konačnom prijedlogu putem javne rasprave koja slijedi od 30. lipnja. Područje Dubrovnika ima svojih specifičnosti u odnosu na kopnenu granicu, morsku granicu i u odnosu na zračnu luku, što će se maksimalno uvažavati kroz specijalizirane policijske postaje. Ova godina je godina reorganizacije, a iduće godine u ovo vrijeme moći ćemo mjeriti naš sustav.“   

Članovi Radne skupine  za teritorijalnu i unutarnju reorganizaciju Ministarstva dr. sc. Josip Pavliček i  dr. sc. Lana Milivojević rukovoditelje su detaljnije upoznali sa Smjernicama reorganizacije i razlozima za provođenje reorganizacije nakon čega su rukovoditelji bili pozvani izraziti svoje mišljenje i postavljati pitanja.



Pisane vijesti