Uništeno 700 kg eksplozivnih sredstava

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i građani mogu bez straha od sankcija oružje prijaviti policiji...

Foto: MUP

Na vojnom poligonu „Gašinci“ kod Đakova, policijski službenici protueksplozijske zaštite Uprave policije i policijskih uprava osječko-baranjske, brodsko-posavske i požeško-slavonske u srijedu, 1. lipnja, proveli su zajedničku akciju uništavanja eksplozivnih sredstava.

U sklopu akcije uništeno je ukupno oko 700 kg eksplozivnih sredstava (pješačkog streljiva, baruta, pronađenih topničkih granata raznih kalibara, minobacačkih granata, ručnih bombi, protupješačkih i protuoklopnih mina, tromblonskih mina, raketa ručnih raketnih bacača te neupotrebljivog eksploziva i detonatora) koja su pronađena ili su ih građani dragovoljno predali kao ostatke iz Domovinskog i drugih ratova.

Obzirom da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ ovo je prilika da se još jednom pozovu svi oni koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike protueksplozijske zaštite u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 



Pisane vijesti