Nagrađeni ljubazni vozači

FOTO: Autoklub Rijeka 

Vozačici Jasminki Tolić-Balja danas je uručena zaslužena prigodna nagrada, koju je osvojila u sklopu akcije „Dan ljubaznosti u prometu“. Ljubazna vozačica propustila je pješaka u riječkoj Ulici Franje Čandeka, kod trgovačkog centra Andrea, a nagradu - jednogodišnje članstvo u Hrvatskom autoklubu uručio joj je Mile Perić, tajnika Autokluba Rijeka u nazočnosti Borisa Skeledžića, voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske.

Podsjećamo, 20. svibnja ove godine, između 10 i 12  sati u gradu Rijeci policijski službenici prometne policije proveli su spomenutu akciju u cilju razvijanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, budući da su pješaci i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. U provedbi akcije sudjelovali su i učenici Prometne škole iz Rijeke koji su na devet riječkih raskrižja bilježili „savjesne” i „nesavjesne” vozače, odnosno poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima. Rezultate akcije možete vidjeti ovdje .

Također, u akciju se uključio i Autoklub Rijeka koji je osigurao prigodne nagrade za ljubazne vozače. U ovom nagradnom dijelu akcije sudjelovali su samo savjesni vozači, koji su propustili pješake na pješkim prijelazima te koji nisu evidentirani kao počinitelji težih prometnih prekršaja. Tako su između vozača koji su udovoljavali prethodnim kriterijima izvučene tri registracijske oznake, čiji su vozači dobili prigodnu nagradu Autokluba Rijeka – jednogodišnje članstvo u Hrvatskom autoklubu.

Osim vozačice kojoj je nagrada uručena danas, nagradu su osvojili i vozači u dobi 61 i 27 godina te će im nagrade biti dodijeljene naknadno. Oni su pješake propustili u Ulici Franje Čandeka kod Osnovne škole „Eugen Kumičić“ te u Vukovarskoj ulici, kod trgovačkog centra Plodine.

Ovom prilikom zahvaljujemo vozačima koji su svojim ponašanje, poštovanjem prometnih pravila i propisa dali doprinos sigurnosti pješaka, ali i ostalih sudionika u prometu na cestama.



Pisane vijesti