Nizozemska veleposlanica u posjetu ministru Tomislavu Karamarku

Foto: MUP
Nizozemsko izaslanstvo na čelu s veleposlanicom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nienke Trooster susrelo se jučer, 13. listopada, s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i njegovim suradnicima. Dva izaslanstva razgovarala su o predloženom radnom programu u okviru Memoranduma o suglasnosti koji je potpisan u srpnju 2008. između hrvatskog i nizozemskog ministarstva unutarnjih poslova. Memorandum o suglasnosti okvir je za daljnju suradnju.

Ministar Karamarko zahvalio je na dosadašnjoj pomoći Nizozemske i ocijenio da je suradnja bila vrlo dobra. Veleposlanica Nienke Trooster čestitala je domaćinima na nedavnom otvaranja ureda PNUSKOK-a. Trooster je rekla kako se nada budućoj uspješnoj suradnji. Stručnjaci iz Kraljevine Nizozemske iznijenit će svoja iskustva o policiji koja će biti od pomoći hrvatskim ekspertima pri izradi novog Zakona o policiji.

Nizozemsko izaslanstvo činili su: direktor programa za IPOL Pim Capelle, voditelj komponente II - odmetničke motociklističke bande Ronald Tollenaar, voditelj komponente III - kriminal okoliša Peter Vanderbeek i službenica za pitanja pravosuđa i unutarnjih poslova u Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske Noor Vergeer. S druge strane stola uz ministra Karamarka bili su: glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, državni tajnik Vladimir Faber, ravnatelj Uprave za europske integracije i međunarodne odnose Filip Dragović i pomoćnik tajnika Kabineta ministra Ivan Meštrović.


Stranica