Djeca policijskih službenika na ljetovanju sa Zakladom policijske solidarnosti

Foto: MUP/PU istarska

Kao i ranijih godina, Zaklada policijske solidarnosti organizirala je ljetovanje za djecu zaposlenika MUP-a, a ove godine mališani po prvi puta borave u policijskom odmaralištu u Valbandonu pored Pule. 

Od 20. lipnja 120 djece policijskih službenika s odgajateljima i animatorima zabavlja se u odmaralištu  a uz svakodnevno kupanje i sunčanje te igre na plaži, vrijeme krate i uz zanimljive radionice. Novinarska, društvena, likovna i sportska radionica te parlaonica okupile su velik broj zainteresiranih, a za neplivače je organizirana i škola plivanja, koju vode djelatnici Specijalne jedinice policije Rijeka.

Zajednički duh i prijateljstvo najviše se moglo osjetiti prilikom sportskih igara u kojima su djeca okušala svoju spretnost i brzinu, ali i prilikom bodrenja hrvatske nogometne reprezentacije na utakmicama EURO 2016. Djeca su razgledala i Nacionalni park Brijune, a kao gost iznenađenja posjetio ih je natjecatelj Supertalenta Erik Balija koji se glazbom bori protiv bolesti. 

Važnost organizaciji ovog projekta dali su i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Želimir Radmilović i načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji su u subotu, 25. lipnja posjetili mališane i porazgovarali s njima te su imali priliku vidjeti kako je osmišljen program boravka djece u ljetnom kampu.

Djeca policijskih službenika zadovoljna su i zahvalna što se tradicija Zaklade iz godine u godinu nastavlja. Zahvaljujemo svima koji su prepoznali ovaj projekt i svojim donacijama grickalica, sokova, slastica i drugim donacijama dodatno uljepšali boravak djece na moru. Zaklada policijske solidarnosti zahvaljuje Cedeviti, Podravki, Plodinama, AKD-u na majicama, Oktal Pharma na proizvodima za sunčanje te Centru za vozila Hrvatske na osiguranom prijevozu djece.

Zaklada policijske solidarnosti nastojat će i dalje nastaviti s ovakvim radom te i narednih godina organizirati ovakva druženja djece, koja im zasigurno ostaju u pamćenju cijeli život.



Pisane vijesti