NAJAVA: Ministar Orepić na Vijeću ministara za pravosuđe i unutarnje poslove

U Bratislavi će se u terminu od 7. do 8. srpnja 2016. godine održati prvi neformalni sastanak Vijeća ministara za pravosuđe i unutarnje poslove na kojem će sudjelovati i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić 

Foto: The European Union

U Bratislavi će se u terminu od 7. do 8. srpnja 2016. godine održati prvi neformalni sastanak Vijeća ministara za pravosuđe i unutarnje poslove na kojem će sudjelovati i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. 

Naime, 1. srpnja 2016. Slovačka Republika je preuzela šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije.

Prioriteti slovačkog predsjedništva temelje se na trima međusobno povezanim načelima: postizanju opipljivih rezultata, prevladavanju rascjepkanosti i usmjeravanju na građane.

U području unutarnjih poslova prioritet slovačkog predsjedanja je nastavak rada na postignućima prijašnjih predsjedanja i ostvarivanje bolje povezanosti između migracija, sigurnosti i vanjske politike. Primjenjivat će se sveobuhvatan pristup migracijskoj krizi, uključujući međusobnu povezanost njezinih vanjskih i unutarnjih aspekata. Slovačka će u svom mandatu predsjedanja slijediti politiku očuvanja jedinstva Schengena i doprinijeti njegovom obnovljenom funkcioniranju. U borbi protiv terorizma naglasak će biti na provedbi specifičnih aktivnosti koje proizlaze iz geografskih i tematskih prioriteta, borbi protiv financiranja terorizma i pitanju stranih boraca. 



Pisane vijesti