Operativna akcija "Meduza"

Foto: Ilustracija

Nastavkom kriminalističkog istraživanja Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na okolnosti nabave 4,476 kg marihuane koja je početkom srpnja na dubrovačkom području pronađena i oduzeta od dvojice hrvatskih državljana u dobi od 36 i 21 godine,  koji su uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, još se jedna osoba sumnjiči za navedeno kazneno djelo.

Radi se o 22-godišnjem crnogorskom državljaninu osumnjičenom da je zajedno sa dvojicom spomenutih hrvatskih državljana od prosinca 2015. do 7. srpnja 2016. godine s područja Crne Gore prokrijumčario 8,5 kg marihuane, koju su potom preprodavali na području Dubrovnika.

S obzirom da je nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da se  radi o kaznenom djelu počinjenom u sastavu zločinačkog udruženja, policija je protiv državljanina Crne Gore podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačke organizacije. Crnogorski državljanin je trenutno nedostupan te je za njim raspisana potraga.



Pisane vijesti