CFIIV "Ivan Vučetić" u National Geographic Hrvatska

O samom centru "Ivan Vučetić", pod naslovom "CSI Hrvatska", na pitanja urednika odgovorio je načelnik Gordan Mršić. U časopisu se nalazi i priča o ocu daktiloskopije Ivanu Vučetiću, tekstovi o forenzici te objašnjenja kako znanost rješava zločine.

Foto: National Geographic Hrvatska

U srpanjskom izdanju časopisa National Geographic Hrvatska svoje mjesto našao je i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. O samom centru "Ivan Vučetić", pod naslovom "CSI Hrvatska", na pitanja urednika odgovorio je načelnik Gordan Mršić.

U časopisu se nalazi i priča o ocu daktiloskopije Ivanu Vučetiću, tekstovi o forenzici te objašnjenja kako znanost rješava zločine.

Važno je napomenuti da priča o National Geographicu započinje 13. siječnja 1888. godine kada su se 33 stručnjaka iz različitih područja okupili u Washingtonu kako bi raspravili mogućnosti organiziranja društva za širenje poznavanja zemljopisa. Duhovni je vođa skupa bio Gardiner Greene Hubbard, pravnik i filantrop, koji je kasnije izabran za predsjednika nove udruge, nazvane National Geographic Society. Društvo je u listopadu 1888. pokrenulo prvi broj časopisa National Geographic.

Hrvatsko izdanje je jubilarno 25., i u njemu se uz svjetske reportaže nalaze i reportaže hrvatskih autora i fotografa, koje će uvelike pridonijeti promidžbi hrvatskih prirodnih ljepota, znanosti, povijesti i kulture.



Pisane vijesti