Rijeka: Svečano otvorene nove prostorije PNUSKOK-a

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za materijalno-financijske poslove, Joško Dorić je danas, 29. srpnja otvorio obnovljen, suvremeno i funkcionalno opremljen prostor zgrade u Vukovarskoj ulici u Rijeci namijenjen djelatnicima PNUSKOK-a. U prigodi svečanosti otvorenja istaknuo kako su preuređenjem i opremanjem ovog prostora djelatnici PNUSKOK-a Rijeka dobili kvalitetan prostor za rad koji će im omogućiti lakši i učinkovitiji rad na otkrivanju i suzbijanju kaznenih djela organiziranog kriminaliteta i korupcije.

 Foto: MUP

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za materijalno-financijske poslove, Joško Dorić je danas, 29. srpnja otvorio obnovljen, suvremeno i funkcionalno opremljen prostor zgrade u Vukovarskoj ulici u Rijeci namijenjen djelatnicima PNUSKOK-a. U prigodi svečanosti otvorenja istaknuo kako su preuređenjem i opremanjem ovog prostora djelatnici PNUSKOK-a Rijeka dobili kvalitetan prostor za rad koji će im omogućiti lakši i učinkovitiji rad na otkrivanju i suzbijanju kaznenih djela organiziranog kriminaliteta i korupcije.

Uz pomoćnika Dorića, današnjem svečanom otvaranju prisustvovali su Krešimir Perović, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Samostalnog sektora za Schengensku koordinaciju i projekte Europske unije, ujedno i voditelj IPA programa ispred Ministarstva unutarnjih poslova, Krunoslav Horvat, pomoćnik načelnika PNUSKOK-a, Božo Barbarić, načelnik PNUSKOK-a Rijeka, Dragutin Cestar, načelnik Policijske uprave istarske, Ante Podnar, načelnik Policijske uprave ličko-senjske te Jasmin Brkljača, zamjenik načelnice Policijske uprave primorsko-goranske. Otvorenju su također prisustvovali i Denis Dragojević, voditelj IPA projekta 2011. i Valter Gržeta, član projektne skupine. 

Naime, projekt obnove i opremanja prostorija PNUSKOK-a u Rijeci financiran je u sklopu programa IPA 2011. Izvođenje građevinskih radova, kao što je naglašeno i prilikom današnjeg otvaranja, bilo je neophodno radi poboljšanja kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova za učinkovitu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije kao glavne prijetnje stabilnosti, sigurnosti i demokraciji, budući su djelatnici PNUSKOK-a u Rijeci dijelili svoje prostorije s djelatnicima Policijske uprave primorsko-goranske te nisu imali adekvatne uvjete za rad, uključujući prostorije i opremu potrebnu za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Građevinske radove je izvodila Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke, a vrijednost ugovora je iznosila 254.710,15 eura, dok je nadzor radova u iznosu od 21.800,00 eura obavljala tvrtka Capital ing  iz Zagreba. Također, za potrebe PNUSKOK-a Rijeka isporučena je oprema iz pet ugovora o nabavi robe u ukupnoj vrijednosti 61.707,00 eura. Radovi su započeli u lipnju 2015. godine, a završeni su krajem veljače 2016. godine, dok je oprema isporučena u nekoliko navrata zaključno s lipnjem 2016. godine.Voditelj ovog projekta sa strane korisnika bio je načelnik PNUSKOK-a Rijeka, Božo Barbarić.

Također, u sklopu navedenog programa IPA 2011. financiran je i projekt obnove te opremanja prostorija PNUSKOK-a u Osijeku. Građevinski radovi u vrijednosti ugovora od 1.037.064,20 eura započeli su u ožujku 2014. godine te trajali do kraja rujna iste godine. Nadzor radova iznosio je 86.600,00 eura, a zaključno s kolovozom 2015. godine isporučena je oprema u ukupnoj vrijednosti  od 76.381,50 eura. Radovi su izvršeni na temelju nacrta stečenih iskustvima u zemljama zapadne EU i SAD-a, po principu grupnog rada i posebnih ureda za specijalizirane službenike.

Inače, današnje svečano otvaranje prostorija PNUSKOK-a Rijeka izazvalo je zanimanje brojnih medija, koji su ovo događanje sa zanimanjem popratili.



Pisane vijesti