Ministri s ratnim zapovjednicima u Kninu 21 godinu nakon VRO Oluja

Foto: MORH, PU šibensko-kninska

Povodom svečanog obilježavanja 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, na Kninskoj tvrđavi večeras je održan zajednički prijem ministara obrane, branitelja i unutarnjih poslova za ratne zapovjednike operacije.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je rekao kako je i sam sudjelovao u VRO Oluji i to iz smjera Dinare – Vrlike – Knina te da vjeruje su svi oni ponosni na te dane.

- U taktičkom i strateškom smislu Oluja je bila briljantno isplanirana i besprijekorno izvedena akcija u kojoj je nadjačan znatno opremljeniji i nadmoćniji neprijatelj – rekao je ministar Orepić.

Istaknuo je veliku ulogu koju je odigrala hrvatska policija u stvaranju, obrani i oslobađanju države te da je to jedinstveni primjer u svijetu.

- To dokazuje 759 poginulih, 3.600 ranjenih te 29 nestalih i zatočenih policajaca tijekom Domovinskog rata. U VRO Oluja poginulo je njih šestero, 48 je ranjeno, a dvojica ni danas nisu pronađeni– rekao je ministar unutarnjih poslova.

Prisjetio se kako su svi tih dana bili spremni, motivirani i ujedinjeni u jednom cilju, a to je stvaranje slobodne, neovisne, samostalne, demokratske i pravedne hrvatske države.

- Za to smo se borili, za to smo ginuli tada. Hrvatska je danas u jednoj, na drugačiji način teškoj situaciji. I svi smo mi odgovorni za stanje u našoj zemlji. Zbog toga je krajnje vrijeme da ispravimo nepravde, pogreške i propuste. To je naša dužnost – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Na prijemu su govorili i ministar obrane Josip Buljević i ministar branitelja Tomo Medved, a nastupila je i Klapa HRM-a Sveti Juraj.



Pisane vijesti