Požari plovila

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske zabilježena su dva požara na plovilima.

Foto: Ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske zabilježena su dva požara na plovilima. U nedjelju, 14. kolovoza oko 9.30 sati, na benzinskoj postaji na Šetalištu Vladimira Gortana u Umagu, 41-godišnji talijanski državljanin je natočio gorivo u svoju jahtu, nakon čega ju je stavio u pogon, no tada je zbog tehničkog kvara došlo do iskrenja, a potom i do eksplozije u potpalublju jahte, dimljenja i manjeg plamena na vezivnim konopima. Vlasnik i djelatnici benzinske crpke odmah su pristupili gašenju plamena, a požar su u potpunosti ugasili umaški vatrogasci. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U ponedjeljak, 15. kolovoza oko 19.30 sati, u marini Veruda u Puli, na zasad neutvrđen način, došlo je do zapaljenja glisera koji se vraćao u marinu, pri čemu je 36-godišnjakinja skočila s glisera i otplivala prema obali, dok je 62-godišnji vlasnik skočio u gumeni čamac, koji mu je došao u pomoć. Zapaljeno plovilo nastavilo je plutati te je došlo do jedrilice, u vlasništvu njemačkog državljanina, pri čemu se požar proširio na jedrilicu.

Požar su ugasili pulski vatrogasci oko 20.20 sati, a policijski službenici će danas obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.



Pisane vijesti