Najava akcije "Alkohol"

Foto: PU međimurska

Danas, u ranim jutarnjim satima na raskrižju Nazorove u Mihovljanu i Šenoine u Šenkovcu dogodila se prometna nesreća. Pod  pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,46 promila, 27-godišnji vozač Škode Octavije, čakovečkih registarski oznaka zbog neprilagođene brzine nije uspio skrenuti na raskršću te je direktno udario u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu i ukrasno drveće. Vozač i 20-godišnji putnik u prometnoj nesreći nisu zadobili ozlijede. Protiv vozača podnijet će se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, a do prestanka djelovanja alkohola zadržan je u PU međimurskoj.

 

Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.

Kako bi u što većoj mjeri suzbili prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, kao i sve ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, policijskislužbenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 3. na 4. rujna (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“.  

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi.