Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 55-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 55-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Za isto kazneno djelo, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, tereti se i trgovačko društvo iz Pazina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem ugovora o kupoprodaji – prijenosu prava građenja u stvarnosti gospodarske zgrade, u vlasništvu trgovačkog društva iz Vodnjana, utvrđeno je da je 55-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pazina, povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa koja se temelji na zakonu, na način da je zgradu platio u neosnovano većem iznosu od njene stvarne vrijednosti. Time je pribavio  protupravnu imovinsku korist trgovačkom društvu iz Vodnjana i na taj način oštetio trgovačko društvo iz Pazina za  iznos od najmanje 2.2 milijuna kuna, a o čijim imovinskim interesima se bio dužan brinuti.

Protiv 55-godišnjaka i trgovačkog društva iz Pazina podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.



Pisane vijesti