„Poštujte naše znakove“: Edukativno-preventivne aktivnosti

S ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja prometnih propisa i osvještavanja najmlađih sudionika u prometu o potencijalnim opasnostima, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te s drugim partnerima, u petak 9. rujna 2016. godine, ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta organiziralo je preventivnu aktivnost u sklopu akcije

Foto: MUP

S ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja prometnih propisa i osvještavanja najmlađih sudionika u prometu o potencijalnim opasnostima, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te s drugim partnerima, u petak 9. rujna 2016. godine, ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta organiziralo je preventivnu aktivnost u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

Edukativno-preventivni program obuhvaćao je razne edukativne postave i radionice na temu sigurnog sudjelovanja „prvašića“ u prometu. Organiziran je tematski glazbeno-scenski nastup balerina i glumaca Hrvatskog narodnog kazališta, dječjeg zbora OŠ Izidora Kršnjavoga iz Zagreba, glumaca kazališta „Smješko“, Croatia filma i Zagrebačkih mažoretkinja.

Učenici su sudjelovali u raznim interaktivnim radionicama „Policajac - prijatelj pomagač“, „Biciklirajmo zajedno“, „Poštujem prometni znak - ja sam đak prvak“, kao i u mobilnim poligonima „Vidi i klikni“, „Sigurno u prometu“, a organizirana je i forenzična radionica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i Policijske uprave međimurske.

Aktivnosti su među ostalima podržali i pridružili im se, glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec te mnogi drugi policijski djelatnici i visoki uzvanici.

U organizaciji MUP-a, Hrvatskog narodnog kazališta i drugih partnera, u četvrtak, 8. rujna 2016. godine u foajeu zagrebačkog HNK održan je okrugli stol na temu važnosti zaštite djece i ulaganja zajedničkih napora u sprječavanju ugrožavanja njihovih života u prometu. Okrugli stol bio je namijenjen za studente, stručnjake, znanstvenike i umjetnike, a organiziran je u skladu sa zajedničko pripremljenim aktivnostima s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Govornici okruglog stola bili su Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, Rajko Horvat, iz Zavoda za cestovni promet Fakulteta prometnih znanosti, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija i mnogi drugi. 



Pisane vijesti